Ali Ocakbaşı’ndan Tarihi Mekana Özel Konsept

Ali Ocakbaşı’ndan Tarihi Mekana Özel Konsept

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Ali Ocakbaşı’ndan Tarihi Mekana Özel Konsept

Ali Ocakbaşı, Karaköy ve Amsterdam’dan sonra şimdi de “Modern Kasap Konsepti” ile 360 yıllık kervansaray Vezirhan’da…

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 11, 2015

Et çeşitleri ile öne çıkan Ali Ocakbaşı Kapalıçarşı (Vezirhan) şubesi, kısa sürede esnaf ve turistlerin uğrak noktası oldu.

Ali Ocakbaşı, İstanbul Karaköy’de muhteşem yarımada manzaralı restoran’ın ve Amsterdam Rembrandtplein şubesinin ardından vazgeçilmez lezzetlerini şimdi de “Modern Kasap” konsepti ile Vezirhan’da sunuyor.

1660’da Sadrazam Fazıl Ahmet Paşa’nın inşaa ettirdigi Vezirhan; Kapalıçarsı, Nuruosmaniye Camii ve Çemberlitaş Sütunu’na komşu bir konumda yer alıyor. Tarihi dokusunun yanı sıra, şık dekorasyonu ve lezzeti ile de öne çıkan mekan, kısa sürede bölgede yer alan esnafın ve turistlerin tercihi oldu.

Hanın tarihi izlerini orijinal haline sadık kalarak günümüze taşıyan Ali Ocakbaşı, Vezirhan’ın avlusunda yer alan ve yüzyıllar önce kervansarayın muhafızlarının yemek yediği yerde hizmet veriyor. Yüksek kubbeli salonlarında yerli ve yabancı misafirlerini ağırlayan restoranın bölümleri arasından kemerli kapılarla geçiş sağlanıyor. Duvarları yüksek, orijinal tuğla ile örülü mekanda kebap ve et keyfi ayrıcalığı için Ali Ocakbaşı ideal bir adres. Geleneksel ocakbaşı ve kasap kültürümüzü modern şekilde yaşatmaya özen gösteren Ali Ocakbası, Vezirhan’ da, lezzetseverlerin karşısına et seçenekleri ile çıkıyor.

Ali Ocakbaşı’nın spesiyalleri arasında; mekanın da adını taşıyan Ali Kebap, özel sosunda marine edilmiş, soğan ve etin mükemmel uyumuyla harmanlanan şaşlık, özel tandır fırınında incecik lavaş ile servis edilen bonfile, küşneme, pirzola ve eşsiz et seçenekleri yer alırken, vejetaryenler için de özel mezeler ve salata alternatifleri mevcut. Lezzetli et yemek için vazgeçilmez adres olacak mekanın tatlı menüsü de göz dolduruyor. Dondurma ve tahin ile birlikte servis edilen kabak tatlısı, tadı kadar görünümüyle de baş döndürüyor.

Türk geleneksel mutfağındaki değişimin öncüsü olan Köşebaşı’nın kurucusu Ali Akkaş’ın bayrağı devrettiği oğlu Okan Akkaş, babasının izinden giderek markalaştırdığı “Ali Ocakbaşı” ile kebap-et algısına ve yurtiçi ve yurtdışındaki farklı yatırımları ile yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT