Dünya Süt Günü’ne Yakışan Tatlar, Özsüt’te

Dünya Süt Günü’ne Yakışan Tatlar, Özsüt’te

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Dünya Süt Günü’ne Yakışan Tatlar, Özsüt’te

Özsüt’ün yıllardır değişmeyen lezzetlerinin sırrı, doğanın "Beyaz Mucizesi" sütün tazeliğinde ve doğallığında saklı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 2, 2022

Özsüt, her yıl sütün önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak için 1 Haziran’da tüm dünyada kutlanan Dünya Süt Günü’nü, tam 84 yıldır en taze ve en kaliteli günlük çiftlik sütü ile hazırladığı enfes sütlü tatlıları ile kutlamaya davet ediyor.

Özsüt, 1 Haziran Dünya Süt Günü’nü en taze, en doğal çiftlik sütüyle özenle hazırlanan sütlü tatlıları ile kutluyor. Çünkü Özsüt’ün yıllardır değişmeyen lezzetlerinin sırrı, doğanın "Beyaz Mucizesi" sütün tazeliğinde ve doğallığında saklı.

Aynı damak lezzetini koruyan, geleneksel lezzetler
1938’den günümüze, nesiller boyu içeriği ve hazırlanışı değiştirilmeden sunulan Özsüt’ün geleneksel tatlıları, en doğal ve kaliteli günlük çiftlik sütü ile eşsiz lezzete bürünüyor. Özsüt’ün sütlü tatlarına lezzet ve doku veren ise pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle hazırlanan sübyeden geliyor. Bu nedenle, Özsüt’ün bacasını tüttüren ilk tatlı olan Ege usulü Kazandibi ilk günden beri aynı tadı veriyor. Tavukgöğsü, Tavukgöğsü Kazandibi, Keşkül, Fırın Sütlaç ve Sakızlı Muhallebi gibi tarifler de, bugün halen, tarihine yaraşır şekilde özgün yöntemlerle hazırlanıyor ve aynı damak tadını koruyor.

Gerçek meyvelerin ve günlük çiftçi sütüyle buluşması
Özsüt’ün birbirinden enfes sütlü tatlılarına eşlik eden dondurmaları, lezzete lezzet katıyor. Anadolu’nun dört bir yanından, dalından toplanmış gerçek meyvelerin kullanıldığı dondurmalarda; Ege’nin mucizevi karadutu ve mis kokulu çilekleri, Akdeniz’in sıcacık güneşiyle büyüyen limonları ve Marmara’nın yüksek dağlarında yetişen frambuazların tadı ve en taze günlük çiftlik sütünün buluşması saklı. Tüm sütlü tatlılarını ve dondurmalarını en kaliteli günlük çiftlik sütüyle hazırlayan ve hiçbir ürününde koruyucu katkı maddesi kullanmayan Özsüt, günlük 60 bin porsiyon pasta, 150 bin porsiyon sütlü tatlı, 20 bin porsiyon şuruplu tatlı, 10 ton dondurma ve 7 ton unlu mamullük üretim kapasitesi ile Türkiye’nin dört bir yanına Dünya Süt Günü’ne yakışan lezzetleri ulaştırıyor.

Tüm dünyada kutlanıyor
“Dünya Süt Günü’’, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 1 Haziran’da kutlanıyor. Dünya’nın birçok ülkesinde farklı etkinliklerle kutlanan “Dünya Süt Günü’’, sütün insan sağlığı için önemini, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak için fırsat sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT