Hint Mutfağına Uzanan Bir Lezzet Yolculuğu

Hint Mutfağına Uzanan Bir Lezzet Yolculuğu

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Hint Mutfağına Uzanan Bir Lezzet Yolculuğu

Hint yemeklerinin en iddialı ismi Dubb Indian, Hilton İstanbul Bosphorus’ta sizleri Hint mutfağının en leziz örnekleriyle buluşturuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 26, 2016

Dubb Indian Bosphorus Özgün Tatları, Muhteşem Manzarası ve Bollywood Danslarıyla Hilton İstanbul Bosphorus’da Açıldı

Bütün dünyada en çok sevilen mutfaklardan biri olan Hint lezzetlerinden eşsiz tatlar sunan Dubb Indian Bosphorus, Hilton İstanbul Bosphorus‘un 9. katındaki görkemli Boğaz manzarasıyla Hint mutfağının en iyi örneklerini yansıtmak hedefiyle açıldı. Seçkin bir davetli listesinin katıldığı açılışta, konuklar Hint mutfağının en özel tatlarıyla tanışırken, Hintli dans grubu Takadhimi’nin Bollywood dansları büyük ilgi gördü. Hilton Worldwide Türkiye Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Bölge Müdürü Armin Zerunyan, misafirlerinin otel zincirlerinde kaliteli mekânları görmeyi istediklerini dile getirerek, “Şehrimize ve bölgemize katkı sağlayacak her türlü kaliteli mekana ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Otelimizi ziyaret edenler, Boğaza karşı konumuyla, dünyanın en güzel manzarasına ve seçkin ortamlarından birine sahip bir Hint restoranıyla karşılaşacaklar. Son derece farklı ve zengin mutfağı ile Dubb Indian Bosphorus İstanbul’un aranan lezzet mekanlarından biri olacaktır ” şeklinde konuştu.

Hint Mutfağına Uzanan Bir Lezzet Yolculuğu
Dubb Indian Bosphorus’un deneyimli Şefi Vinod Kumar Chouhan’ın özel olarak hazırladığı menüler sizleri Hindistan’da mistik bir yolculuğa çıkaracak. Restoranda Hindistan'ın çeşitli yörelerinin en lezzetli örnekleri Hint yemek sunum kurallarına uygun olarak sunulacak. Yemekler Tandoori adı verilen kilden tandırlarda pişirilirken, Hint baharatlarıyla hazırlanan çorbalar, Hint böreği Samosa ve Hint mutfağının olmazsa olmaz ara sıcağı Pakora farklı çeşit ve sunumlarıyla menüde öne çıkıyor. Özel teknikle pişirilen Tandoori kebapları Hint baharatlarının mükemmel uyumuyla sunulurken, çeşit çeşit pilavlar sizlere ziyafet yaşatıyor. Şefin spesiyalleri arasında bulunan peynir ve Hint baharatları ile marine edilmiş tavuk kıyma kebap Shish Pao mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında. Vejetaryen, etli ve mercimek alternatifleriyle menüdeki yerini alan körilerden, domates sosu ile pişirilmiş incirli peynir köftesi olan Anjeer Kofta Curry, şefin seçkin tatları arasında bulunuyor.

Masala soslu köriler, geleneksel Hint tatlısı Gulab Jamun ile incir ve kuru meyveli helva Anjeer Ka Halwa menüde dikkat çeken diğer tatlar.

Hint mutfağının bol baharatlardan oluştuğuna dikkat çeken Şef Vinod Kumar, menüyü oluşturma şekli hakkında şu bilgileri verdi : “Türk kültüründe de baharat olduğu için Hint kültürüne yakın buluyorum ve bu yüzden yemeklerimizin Türk damak tadına uygun olduğunu düşünüyorum. Hindistan’ın çeşitli yörelerinden örnekleri Hint yemek sunum kurallarına uygun servis ediyoruz. Uzun yıllar Hindistan’ın önde gelen otellerinde edindiğim deneyimi Dubb Indian Bosphorus’ın başarısını artırmak için sürdüreceğim.”

www.dubb.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT