Mimarisi, Konumu, Lezzeti ile Boğazın Kıyısında Özel Bir Mekan

Mimarisi, Konumu, Lezzeti ile Boğazın Kıyısında Özel Bir Mekan

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Mimarisi, Konumu, Lezzeti ile Boğazın Kıyısında Özel Bir Mekan

Özel günler için de davetlere açık olan mekan, bir çok özel günün de en önemli tanığı olma özelliğini taşıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 20, 2023

Geçen yüzyıla kadar İstanbul'daki bahçelerin en büyüğü konumundaki Sultaniye Has bahçesinin denize uzanan kıyısında asırlık kuzey çınarlarının altında bir mekân Yalı 77. Beykoz ile Paşabahçe arasında Sultaniye Parkını içine alan geniş alanda bulunuyor.

YEŞİLLİKLER İÇİNDE BİR BAHÇE , DENİZE SIFIR BiR KONUM, VE GÜN BATIMI
Boğaziçi yapılarının karakteristik özelliklerini taşıyan mekan, ahşap bordo renkli cephesi ile hemen dikkatleri üzerine çekiyor. Mekanın yere kadar inen geniş, ahşap sürgülü pencereler eski istanbul’un yakın ilişikilerini çağrıştırıyor. Mükemmel ısıtma ve soğutma sistemine sahip restoran iç mekânda 80 kişi ağırlarken, denize nazır bahçesinde 150 kişiyi ağırlıyor.

İstanbul’un günbatımını en güzel şekilde izleyeceğiniz YALI 77, sadece konumu ve mimari yapısıyla değil, çok özel lezzetleri, eşsiz ürünleri ile de sizi müdavim yapma iddiasında bir mekan.

TÜRKİYE’DE HANGİ YÖREDE HANGİ ÜRÜN ÖNE ÇIKIYORSA O ÜRÜN YALI 77’NİN MUTFAĞINDA…
Şef Saim Eser yönetimindeki mutfak Slow Food Şef dayanışmasının önemli örneklernden biri. Anadolu’nun eşsiz ürünlerini direk üreticisinden tedarik edildiği mekanda, Beykoz bostanlarından, pazarlarından, mandıralarından ürünlerin de tadına varıyorsunuz.

Kahvaltı dahil üç öğün servis veren Yalı 77’nin menüsünde deneyimleyenlerin en sevdikleri yiyecekler; Lakerda, Levrek Marin, Fıstıklı Girit Ezmesi, Tekmil Fava, Mini İçli Köfte… Pizzalar, ev yapımı makarnalar ve hamburgerler de en çok istenen yiyecekler arasında yer alıyor.

KAHVALTIDA İDDALI BİR MEKAN
Yalı 77 sabah kahvaltılarında uzun buluşmalara ev sahipliği yaparken Bodrum Mandalina, Mürver, İncir reçelleriyle insanları feth ederken, peynir çeşitleri, nefis hamur işleri, dalından koparılmış zeytinleri ile uzun sohbetlere fırsat yaratıyor.

Mekana girdiğinizde gözünüz hemen işletmenin sahibi Ebru Koralı’yı arıyor. Bir kahve eşliğinde iki satır konuşma fırsatı elde ederseniz Koralı ile iyi ki burdayım, duygusunu en üst seviyede yaşıyorsunuz.

ÖZEL GÜNLER İÇİN DOĞRU ADRES
Özel günler için de davetlere açık olan mekan, bir çok özel günün de en önemli tanığı olma özelliğini taşıyor. Dış mekânda bulunan bahçe barında yazlık bir mekanda olduğunuz hissini yaşarken evinizin bahçesinde misafirlerinizi karşıladğınız duygusunu yaşıyorsunuz.

Anadolu üzümlerinden oluşan şarap seçkisi de sohbetlerinizin derinleşmesine eşlik ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT