Olsa da Yesek Dedirten Aşureler Her Daim Özsüt’lerde

Olsa da Yesek Dedirten Aşureler Her Daim Özsüt’lerde

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Olsa da Yesek Dedirten Aşureler Her Daim Özsüt’lerde

Özsüt menüsünün değişmez lezzetleri arasında yer alan Aşure, olsa da yesek dedirten tadıyla yılın her gününde keyifle tüketiliyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 17, 2023

Her yıl Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure Günü için hazırlıklar başladı! Kaselere doldurulup dağıtılan ve kokusuyla evleri, apartmanları hatta sokakları saran Aşure Günü bu yıl 28 Temmuz’a denk geliyor… Buğdaydan fasulyeye, cevizden kayısıya kadar birbirinden farklı malzemelerin şaşırtıcı ve bir o kadar da mükemmel uyumuyla ortaya çıkan aşure, olsa da yesek dedirten bol malzemeli ve doygun lezzetiyle bir gün değil her gün Özsüt’lerde.

Türkiye’nin dört bir yanındaki Özsüt mağazaları her zaman olduğu gibi bolluğun, bereketin ve paylaşmanın adresi olmaya hazırlanıyor.

Özsüt menüsünün değişmez lezzetleri arasında yer alan Aşure, olsa da yesek dedirten tadıyla yılın her gününde keyifle tüketiliyor. Ancak Türk mutfağında bereketin sembolü olan bu eşsiz tatlı, Aşure Günü’nde bambaşka bir anlam kazanıyor. Bu yıl 28 Temmuz’a denk gelen Aşure Günü’nden Muharrem Ayı’nın bitiş tarihi olan 16 Ağustos’a kadar, Özsüt’ün maharetli ustaları tarafından geleneksel tarife sadık kalınarak hazırlanan aşureler Özsüt’lerde yerini alıyor.

Sübyeden gelen doygun tat
İçinde birçok lezzeti beraberinde barındıran bu geleneksel tatlı, her biri ayrı ayrı pişirilen ve özenle seçilen bakliyat, kuru meyve ve yemişlerle hazırlanıyor. Pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle hazırlanan sübye ile doygun bir kıvama ulaşan Özsüt aşuresi, aşurelik buğday, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, portakal şekerlemesi, fasulye ve nohutun mükemmel uyumuyla damaklarda iz bırakıyor. Damaklara olduğu kadar gözlere de hitap eden aşurenin süslemesinde ise, ceviz, kayısı, kuş üzümü, susam ve tarçın kullanılıyor.

Özsüt’ün geleneksel tarifleri ustalıkla yorumlayarak hazırladığı aşuresinde, Özsüt’ün diğer ürünlerinde olduğu gibi hiçbir koruyucu katkı maddesi kullanılmıyor. Aşure, sadece aşure ayı boyunca değil, yılın her gününde Özsüt mağazalarında lezzet tutkunlarına ulaşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT