Pırasalı Arnavut Böreği

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 750 gram un
1 kg pırasa
1 adet havuç
1 su bardağı sıvı yağı
250 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı kaymaksız yoğurt
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ön hazırlık olarak unun ortasını açıp, içine 1 yumurta, tuz ve azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika dinledirin. Pırasaları ince ince doğrayıp havucu rendeleyelin. 1/2 çay bardağı sıvı yağda havuç ve pırasaları birlikte soteleyin. Pırasalar yumuşadığında tencerenin kapağını açarak, tuz ekleyin. Hamuru 7 eşit bezeye ayıralım. Her bezeyi hazır yufka inceliğinde açın. İlk yufkayı açıp kenarlarını tepsinin dışına taşıyarak yayın. Yufkanın üzerini sıvı yağ ile yağlayın. Üzerine 2 yufka daha serip aralarına beyaz peyniri serpin. 2 yufka aralarını yağlayarak beyaz peyniri üzerine yerleştirin. Üzerine pırasalı malzemeyi yayın. Tekrar 2 yufkayı serin. Kaymaksız yoğurt, yumurta ve sıvı yağ karıştırıp son yufkanın üzerine sürün. Bıçak ile 4-5 yerinde delelim. Isıtılmış 220 dereceli fırında altı ve üzeri pişene dek kızartın. Pişen böreğin altına ve üstüne hafifçene su serpiştirelim. Tepsiyi tekrar fırına sürüp 10 dakika bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT