Sebzeli Kremalı Patates

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 4 adet patates
2 adet kabak
2 adet havuç
2 yemek kaşığı Sıvı margarin
1 tatlı kaşığı Kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
1 kutu krema
Tuz-karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Patatesleri soyup, halka halka dilimlendikten sonra kararmaması için su dolu bir tabakta bekletiniz. Kabakların ve havuçların kabuklarının kazıdıktan sonra ayrı ayrı tabaklara rendeleyiniz. Sarımsakları ince ince kıyınız.
Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırıp, rendelenmiş havuç, kabakları ve kıyılmış sarımsakları içine ilave edip, 5 dak tüm malzemeyi kavurunuz. En son olarak kekiği, kırmızı pul biberi ilave edip, bir taşım kavurduktan ateşten alınız. Derin bir kabın içine sote edilmiş harcı alınız, içine kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip, karıştırınız.
Sıvı margarin ile yağladığınız tepsiye halka kesilmiş patatesleri dizip, üzerine kremalı sebzeli harçtan koyup, üzerine tekrar patates halkası dizip, kremalı sebzeli harçtan döküp, malzeme bitene kadar devam ediniz. Yemeği önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30-35 dak. pişirip servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT