Rokalı Balık

Kişi Sayısı: 2 Kişi

Pişme Süresi: 15 Dakika

Malzemeler: 2 parça beyaz etli balık (Fileto levrek veya sudak, dilim laos)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
2 kahve kaşığı tuz
Meyane Malzemeleri:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı limon kabuğu rendesi
1 demet roka
1 kahve kaşığı tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Porsiyonluk balık fileto veya dilim balık etlerini 40x40 cm boyutlarında folyo kağıdı ortasına koyunuz. Üzerine zeytinyağı, defne yapraklarını tuzu ve tane karabiberleri serpiştiriniz. Hava almayacak şekilde paket yapınız ve fırın kabına koyunuz.

Fırın kabını önceden 250˚ kızdırılmış fırına sürünüz. Yaklaşık 10 dakika balıklara kolayca bıçak saplayıncaya kadar pişirme işlemini sürdürünüz.

Balıklar pişerken meyaneyi hazırlayınız. İçine un koyduğunuz tavayı orta ateş üstüne koyunuz.Karıştırarak unu hafif sararıncaya kadar kavurunuz. ve tereyağını katıp macun kıvamı elde ediniz. Limon suyunu, limon kabuğu rendesini, tuzu, kaba kıyılmış 5-6 adet roka yaprağını katıp karıştırınız.

Fırından çıkan sıcak balıkları folyo kağıdından alıp sıcak servis tabağına koyunuz. Üzerine sıcak meyaneyi gezdiriniz. Tabağı kalan roka yaprakları ile süsleyip sofraya veriniz. Yanında haşlanmış ve yeşilliklerle sote edilmiş patates iyi gider.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT