İrmik Helvası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 500 gr. kalın irmik (3 tepeleme su bardağı)
200 gr. tereyağı veya margarin (yarı yarıya da olabilir)
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1/2 paket sekerli vanilya
1 tepeleme kahve fincanı çamfıstığı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Önce yağın bir kısmıyla fıstığı biraz kavurun; sonra kalan yağı ve irmiği koyup tahta kaşıkla karıştırarak 15-20 dakika kavurun. İrmik pembeleştiği zaman 4 bardak sıcak su ve vanilya katın; suyunu çekerken üzerine şekeri boşaltıp biraz karıştırın ve kapalı olarak kısık ateşte kabarmasını sağlayın. (Helva demlenirken arada karıştırın)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT