Perde Pilavı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 adet yumurta
40 gr yoğurt(1 tepeleme yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 su bardağı pirinç
70 gr tereyağı
1 adet tavuk( ciğeri ile birlikte 1200 gr)
50 gr çiğ badem
50 gr dolmalık fıstık
kabı yağlamak için yağ

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pirinci ayıklayın, sıcak suda bekletin. Bademleri sıcak su içinde bekletip kabuklarını soyun. Unu bir kaba koyup ortasını çukurlaştırın. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı su ekleyip hamur yapın. Unlanmış tezgahta hamuru 15 dakika yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Tavuğu 3 pardak su ve tuz ile haşlayın. Kabuğunu soyduğunuz bademlerin birazını süslemek için ayırıp kalanını fıstıklarla birlikte yağda kavurun.Tavuk ciğerini küçük küçük doğrayıp fıstıklara katın. Tavuğun haşlama suyundan 2 bardak alarak ekleyip kaynatın. Tavuğun etlerini kemik ve derilerinden ayırıp küçük küçük doğrayın. Süzdüğünüz pirinç ile birlikte tavuk suyuna katıp çok kısık ateşte, suyunu çektirip demlendirin. Fırın kabını yağlayın. Bademleri ortadan ikiye ayırıp kabın içine dizin. Yağın sertleşmesi, böylece bademlerin düşmemesi için kabı buzdolabında bekletin. Dinlenmeye bıraktığınız hamurdan kabınızı kaplayacak ve kenarlardan taşacak büyüklükte bir yufka açın. Hamurunuz ne kadar çok dinlenirse o kadar kolay açılacaktır. Kolayca esneyen ve yırtılmayan bu hamuru elle çekerek kolayca istediğiniz büyüklüğe getirebilirsiniz. Kabın içine yufkayı yerleştirin, kenarları dışarı sarkıtın. Pilavı ılık haldeyken yufkanın içine hafifçe bastırarak yerleştirin. Sarkan kenarları pilavın üstünü tamamen kapatacak şekilde toplayın. 200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. 10 dakika kabında bekletip servis tabağına tersyüz edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT