Havuç Köftesi

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 500 gr. havuç
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz- karabiber.
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı un
Üstü için:
1 bardak yoğurt
2 diş sarımsak

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Havuçları yıkadıktan sonra çelik tencerede az suyla ateşe koyun. Yumuşayınca süzgeçe boşaltın. Kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirin. Küçük bir tencerede yağı eritip unu katın. Kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavurun, ateşten indirin ve soğumaya yakın havuç püresi, maydanoz, dereotu, kimyon,karabiber, tuz ve 1 yumurta katıp yoğurarak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Un serpilmiş yerde, uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirin. Kızgın yağa atarak kızartın ve kevgirle çıkartıp kağıt peçete üzerine koyun. Servis tabağına yerleştirin ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT