Kaymaklı İncir Tatlısı

Yeme İçme Yemek Tarifleri Tatlılar Kaymaklı İncir Tatlısı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 12 adet kuru incir
100 gr. fındık
100 gr. kaymak
50 gr. şeker

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
12 adet kuru inciri önce yıkayın ve 1 su bardağı su ile bir gece önceden bir kapta bekletin.Fındığı blenderda incecik çekin ve şekerle karıştırın.Bu arada incirlerin saplarını çıkarın ve parmağınız yardımıyla ortalarına bastırıp çukurlaştırın.İçini fındık ve şeker karışımıyla doldurun.Açık tarafı üstte olacak şekilde bir kaba dizin.Yarım su bardağı su üzerine döküp tencerenin kapağını da kapatarak kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis tabaklarına 3er tane olacak şekilde yerleştirin üzerine de bir tatlı kaşığı kaymak koyun.Kenarlarını tüm fındık ve iç cevizle üstünü de çekilmiş şam fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT