Vişne Soslu Ayva Benyesi

Yeme İçme Yemek Tarifleri Tatlılar Vişne Soslu Ayva Benyesi

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: Bulamaç sos için malzeme:
180 gr. un
185 ml. süt
30 gr. rafine yağ
2 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta beyazı
50 gr. tozşeker, az tuz
Yumurta beyazı ve şeker hariç diğer malzemeleri çukur bir kabın içinde karıştırarak birbirine yedirin. Çok karıştırmayın ki hamur özleşmesin. Sosu kullanacağınıza yakın yumurta beyazını ayrı bir kabın içinde biraz tozşeker ve yarım limon suyu ekleyerek kar haline gelinceye kadar çırpın ve ağır ağır sosa yedirin.
Vişne sos için malzeme:
150 gr. vişne püresi
1 çay fincanı vişne suyu
100 gr. toz şeker
1/2 limon suyu Varsa 1 çorba kaşığı glikoz
Malzemelerin tümünü ağır ateşte kaynatıp, soğutun. Sosunuz hazır olacaktır.

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
İri bir ayvayı soyup, posasını çıkarın. Limonlu suda 5 dk. haşlayın. Soğuyunca 4 yuvarlak parçaya ayırın. Üzerine pudra şekeri serpin. Hazırladığınız bulamaç sosun içine bir çatal batırıp, kızgın rafine yağda hafif pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra bir peçeteye koyun. Yağı süzülünce süsleyip, vişne sosunu tabağın dibine dökün. Ve ayvayı üzerine oturtup, krem şanti ile süsleyin. Toz yeşil fıstık ve pudra şekeri serpip servise sunun.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT