İstanbul’da Kuru Fasulye Severlerin Tek Adresi

İstanbul’da Kuru Fasulye Severlerin Tek Adresi

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri İstanbul’da Kuru Fasulye Severlerin Tek Adresi

Coğrafi olarak işaretli İspir kuru fasulyesi kısıtlı miktarda üretildiği için, başka fasulyelerle karıştırarak pişirenlere dikkat etmek gerekiyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 20, 2023

1999 yılında Kısıklı Meydan’ında, küçük bir dükkânda çömlekte kuru fasulye pişirerek işe başlayan aile, bir süre sonra her gün kapıda oluşan kuyruğa çözüm bulmak için Çamlıca Tepesi’nde daha büyük bir mekâna taşınıyor. Müdavimler kısa süre içinde restoranın yeni adresine de alışıyor. Üstelik hem siyaset hem de sanat dünyasından pek çok ünlü misafiri de oluyor.

Şirket yemeklerinin, büyük aile buluşmalarının ve özel günlerin de vazgeçilmez adresi olan restoranda Rize’ye has kavurma, pilav, köfte, kara lahana sarması, muhlama da sunuluyor. Ücretsiz açık otopark hizmeti ile birlikte çocuk oyun alanı da bulunuyor.

Çömlek Nevşehir’den, Fasulye İspir’den
Çömlek Kuru Fasulye Restoran 24 yıl önce ilk kurulduğu günden beri kuru fasulyeyi sadece İspir’den temin ediyor. Fasulyeyi taş fırında Nevşehir’e has çömleğin içinde, yavaşça ve kaliteli ürünlerle pişiriyor. Erzurum’un İspir ilçesi 1180 rakımda olduğu için sadece doğal yöntemlerle, hiçbir kimyasal kullanılmadan ve yılda sadece bir kez hasat alınıyor. Ve aynı tarlaya en fazla 2 yıl ekim yapılıyor. Kısıtlı miktarda üretilen fasulyenin lezzeti de buradan geliyor. Türkiye’de başka hiçbir yerde bu kalite ve lezzette hasat elde edilemiyor.

Coğrafi olarak işaretli İspir kuru fasulyesi kısıtlı miktarda üretildiği için, başka fasulyelerle karıştırarak pişirenlere dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca hiçbir şubesi bulunmayan Çamlıca Çömlek Kuru Fasulye Restoran “Çömlek Kuru Fasulye'nin isim haklarına da sahip.

Sofraların Baş Tacı Kuru Fasulyenin Faydaları Saymakla Bitmiyor
Çömlek Kuru Fasulye Restoran’da kullanılan İspir fasulyesinin faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğindeki zengin lif, yüksek potasyum sayesinde düzenli tüketiminde yüksek tansiyonu ve kandaki kötü kolesterol düzeyini önemli ölçüde düşürüyor, kan şekerini de kontrol altına alıyor. İspir fasulyesinin sindirimi kolay ve kendine has bir damak tadı var. Ayrıca besin değerleri çok yüksek. 100 gram İspir fasulyesinde ortalama olarak 24 gr protein, 1.5 gr yağ, 20,2gr karbonhidrat bulunuyor. Fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve B1, B2,B3 ve E vitaminleri de içeriyor.

https://www.comlek.com.tr/

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT