Peynirli Fırın Sebze

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 500 gr. ıspanak
750 gr. patates
2 demet maydanoz
60 gr. margarin
4 yumurta
50 ml. krema
300 gr. bezelye (donmuş)
100 gr. rende peynir
Tuz, karabiber, muskat (küçük hindistancevizi rendesi)
30 gr. dolmalık fıstık

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ispanağı yıkayın, bir tencerede kendi suyu ile 1-2 dk. sönene kadar pişirin ve süzgece alın. Patatesleri kabuğu ile haşlayın, sıcakken soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Maydanozu ayıklayıp yıkayın. İyice suyunu sıktığınız ıspanaklarla birlikte bıçakla kıyın. Fırını 175 C ısıtın. 1,5 lt. hacimli bir fırın kabını 20 gr. yağ ile yağlayın. Yumurta ile kremayı çırpma teli ile çırpın. Patates, ıspanak, maydanoz ve bezelyeleri, peynirin 3/4`ü ve yumurtalı krema ile karıştırın. Tuz, biber ve muskat ile tatlandırıp fırın kabına yayın. Kalan peyniri üzerine serpin. Yağın kalanını fındık büyüklüğünde parçalar halinde üstüne koyun. Fıstıkları da en üste yerleştirin. 30 dk. fırınlayıp sıcak sıcak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT